Kedves Vásárlónk!

 

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önt a megvásárolt matrac helyes használatáról, kezeléséről, hogy minél tovább örömét lelje termékünkben.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az Ön által vásárolt matrac használata kizárólag a használati és kezelési előírásokban foglaltak betartása mellett minősül rendeltetésszerű használatnak. A matrac nem rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodás esetén a jótállási igény nem érvényesíthető, az abból adódó károkért a gyártó nem vállal felelősséget.

Az Ön által vásárolt matrac sokféle alátámasztással használható, de mindenképpen ügyeljen a szellőzésre. A megfelelő szellőzés biztosítására leginkább az ágyrácsok használata alkalmas, a farugók közötti rések vagy perforációk által. A matrac használata rugalmas ágyrácson javasolt, amely megnöveli a matrac élettartamát. Felhívjuk a figyelmet, hogy merev ágyrácson vagy közvetlenül a padlón való alkalmazás során a matracot alkotó anyagok tömörödése nagyobb, ezért a használat nyoma jobban láthatóvá válhat. Kérjük, figyeljen arra, hogy a matracot tartó alap (ágyrács / bordázat) tiszta, száraz és sima legyen, mert a matrac képes az alatta lévő felületből nedvességet felvenni, ami penészesedéshez vezethet, az érdes felület pedig sérülést okozhat a matrac huzatán. Szeretnénk továbbá tájékoztatni Önt, hogy a penészedés valamint az alátámasztás okozta meghibásodás nem tartozik a garanciális problémák körébe.

Az Ön által megvásárolt vákuumcsomagolt matracnak lehet egy természetes illata, ezért kérjük, hogy a terméket a kibontást követően rövid ideig szellőztesse.

Tartsa a matracot száraz helyen, védje az erős környezeti hatásoktól (sugárzó hő, erős napfény stb.), vegyszerektől, víztől. A matracok készítésénél felhasznált anyagok fokozottan gyúlékonyak, ezért azok közelében a nyílt láng használata tilos!

A matracokkal kapcsolatos kifogásokat a kereskedőnél azonnal be kell jelenteni. A meghibásodott terméket ne használja tovább. A késedelmes bejelentésből származó további meghibásodásokért a gyártó nem vállal felelősséget.

A matracok korlátozott időtartamon át tarthatók a vákuumcsomagolásban, ez maximum 1 hónap az átvétel időpontjától. Amennyiben a matracot ennél tovább tárolják vákuumcsomagolásban, az ebből eredő károsodásért nem vállalunk felelősséget.

A vákuumcsomagolt matracok kibontás után azonnal használhatóak alvásra, de végleges alakjukat, végső méretüket csak 24 óra elteltével nyerik el.

 

Szövetfelületek / Matracok tisztítása:

 

Csak simafejes (kefe nélküli) porszívóval, vagy puhaszőrű kefével portalanítsuk a szövetfelületeket.  A kárpitozott szövetfelületek tisztítását a kereskedelemben kapható száraz hab tisztítószerekkel végezzük a dobozukon található útmutató figyelembe vételével. Ajánlatos a tisztítás előtt kevésbé látható helyen próbát végezni, hogy a tisztítószer nem okoz-e maradandó színváltozást vagy egyéb kárt a szövetfelületen.

A matrac huzatába mosási, tisztítási útmutatót varrtunk, az abban szereplőket kérjük, tartsa be.

A matracokat átmosni, folyó víz hatásának kitenni szigorúan tilos.

 

Természetes elhasználódás

 

A matrac használata során a matracon látható kisebb elváltozás, benyomódás, valamint a huzat kopása természetes jelenség. A jótállási jegy pontos tájékoztatást nyújt Önnek arról, hogy mely mértékű meghibásodás tartozik a garanciális problémák körébe.

 

A matrac teherbírása

 

A matrac használata során kérjük mindig vegye figyelembe a matrac maximális teherbírását, melyről a jótállási jegy pontos tájékoztatást nyújt Önnek. A matracot a megállapított maximális teherbírásnál nagyobb mértékű terhelésnek tartósan kitenni tilos, mert az a matrac kigödrösödéséhez vezethet.