Gyakori Kérdések

 

Ha itt nem találja a választ kérdésére, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szeretnék többet megtudni a Luna matracról

 

A gondos tervezésnek köszönhetően a matrac felépítését adó rétegek összetétele a vásárlók többségének tökéletes komfortot biztosít. A Luna matrac négy rétegből tevődik össze. A rugalmas, jól szellőző latex, a test formáját követő, ezáltal kiváló alátámasztást biztosító memory hab, a tartós rugalmasságot adó HR (high resiliant=nagy rugalmasságú) hab és a hosszútávú szilárdságot adó PU hab rétegek segítségével olyan felépítésű matracot alkottunk, mely rugalmas, megfelelő tartást és alátámasztást biztosít. Jól szellőzik. Használat közben nem melegszik túl és mentes a kellemetlen szagoktól. A matrac huzata vastag, kellemes tapintású, mosható, antibakteriális, káros anyagtól mentes, lélegző és környezetbarát textíliából készül. Azt szeretnénk, hogy ne csak a választás legyen egyszerű, hanem a vásárlás és a hazaszállítás is! Ezért a matracot feltekerve, dobozba csomagolva ingyen szállítjuk otthonába csomagküldő szolgálat segítségével.

Milyen érzés a Luna matracon feküdni?

 

Gondosan megtervezett matracunk összetétele a vásárlók túlnyomó többségének tökéletes alvást biztosít, pont jó. Ez azt jelenti, hogy nem túl kemény és nem túl puha. A memory hab segítségével a testformát követi , ugyanakkor rugalmas. Mindezekről elégedett vásárlóink visszajelzései tanúskodnak.

Hogy lehet az, hogy a Luna matrac mindenki számára megfelelő?

 

A Luna matracot úgy terveztük, hogy bármilyen alvási pozícióban kényelmes legyen. Az volt a célunk, hogy egy olyan tökéletes matracot alkossunk, melyben az alátámasztás, a kényelem és a rugalmasság ideális egyensúlyban vannak. A vásárlók túlnyomó többsége elégedett matracunkkal, de természetesen mindig vannak olyanok, akik ettől eltérő, vagyis keményebb vagy puhább felületen szeretnek aludni. Még nem döntötte el, hogy milyen fekvőfelületet válasszon? Próbálja ki matracunkat otthonában, kockázatmentesen, akár 100 napon keresztül. Ha nem válik be, visszaküldheti és visszatérítjük a matrac árát.

Milyen habból készül a matrac?

 

A Luna matrac négyféle habból tevődik össze. A rétegek felülről lefelé haladva: a rugalmas, jól szellőző latex, a test formáját követő, ezáltal kiváló alátámasztást biztosító memory hab, a tartós rugalmasságot adó HR (high resiliant=nagy rugalmasságú) hab és a hosszútávú szilárdságot adó PU hab. A kényelmes matrac fokmérője nem csak a hab sűrűsége, vagy a vastagsága, ezek az adatok csupán arról adnak tájékoztatást, hogy pontosan mi is van a huzat alatt. A Luna matrac igazi titka a különböző habok megfelelő arányában és a habok elhelyezési sorrendjében rejlik.

Nem lesz túl meleg a matrac alvás közben?

 

A legtöbb habból készült matrac nem tud szellőzni. Az alvás közben keletkező hő visszaszorítása számunkra a matrac tervezésénél elsődleges szempont volt. Ahelyett, hogy a memory habot tettük volna legfelülre, a rugalmas, szellőző latex hab alá helyeztük. A latex hab eredendően jobban lélegzik, mert jobb légáteresztő, amit a latexhab keresztmetszetében kialakított légcsatornák is elősegítenek A levegő szabadon áramlik benne, emiatt a testet egész éjszaka hűvös környezetben tartja. Így a memory hab által keletkezett hő elvezetését a legfelül elhelyezkedő szellőző latex hab biztosítja.

Mennyi idő alatt lehet megszokni a matracot?

 

Adunk Önnek 100 napot – használja ki! Azt gondoljuk, ennyi idő elegendő arra, hogy eldöntse, megfelelő-e a matrac az Ön számára. Ahhoz, hogy hozzászokjon a matrachoz, azt javasoljuk, hogy használja legalább egy hónapon keresztül és csak azután döntsön.

Van a matracnak szaga?

 

Minden új termék kicsomagolása után enyhe szag érezhető , erre mondjuk új szaga van. Ez az enyhe szag, egy jól szellőző szobában néhány óra múlva elmúlik . A matrac ragasztásához költségesebb víz-bázisú ragasztóanyagot használunk, ezáltal nincs káros kémiai anyag kibocsátás a matracból .

Milyen tanúsítványokkal rendelkezik a matrac?

 

Matracunkat a TÜV-Kermi minőségtanúsítási intézet is bevizsgálta az EN MSZ 1725:2000 európai és magyar szabvány előírásai szerint és nem tapasztalt alakváltozást.

Milyen alapra helyezhető el a matrac?

 

A Luna matrac bármilyen kemény, sima, sík felületen elhelyezhető. Helyezze padlóra, vagy egyéb kemény felületre, ágyrácsra, ágykeretbe, illetve szállodákban használt boxspring alapra, a matracon mindig kényelmesen alszik és kipihenten ébred. Ügyeljen a megfelelő szellőzés biztosítására, valamint arra, hogy ágyrácsra, farugóra helyezéskor a lamellák ne legyenek 8 cm-nél távolabb egymástól

Kinyitható kanapéra helyezető-e a matrac?

 

Kinyitható kanapéra nem helyezhető. A kanapé rendszeres kinyitása és összecsukása károsodást okozhat a matracnak.

Fém keretre helyezhető a matrac?

 

Mint minden habból készült matrac, a Luna matrac is kemény alátámasztást igényel. A teljesen fémből készült keretnél, ahol a matrac fém hálón fekszik nincs megfelelő alátámasztás, így a matrac meghajolhat, ezáltal veszít a komfortjából. Ha a fém keretben fa ágydeszkák vannak, abban az esetben megfelelő alátámaszást kap a matrac.

Használhatom-e a matracot meglévő ágykeretre, boxspring alapra?

 

Minden további probléma nélkül. Az ágykeret ágyráccsal tökéletes megoldás a LUNA matrachoz. Természetesen a boxspring alapra is helyezhető. Egyetlen szabály van csupán: az alap, amelyre a matracot helyezi, legyen kemény, sima és sík felületű.

Tartalmaz a matrac formaldehidet?

 

A Luna matrac nem tartalmaz egészségre káros mennyiségben formaldehidet.

A korábbi matracom középen mindig besüppedt. Előfordulhat ez esetleg a Luna matraccal is?

 

A Luna matrac legfelső, latex rétege biztosítja, hogy a matrac mindig ruganyos és kellő tartású legyen, ezért használat közben nem süpped be, mint a korábbi matraca. Annak érdekében, hogy a termék megőrizze eredeti formáját, kérjük mindig kemény, sima felületre helyezze. Még mindig kételkedik abban, hogy a Luna matrac hosszú távon is megőrzi kiváló minőségét? Nos a 10 éves jótállás reméljük meggyőzi Önt arról, hogy rendeltetésszerű használat mellett a matrac ennyi idő alatt sem megy tönkre.

Mi a különbség a Luna matrac és a rugós matrac között?

 

Alvási pozíciójától függetlenül más érzés egy memory habos és más egy rugós matracon feküdni, hiszen mindkét anyag másképp osztja el felületén az Ön súlyát. A Luna matracot más habból készült matracoktól eltérően úgy terveztük, hogy megfelelően szellőzzön, hőmérséklete a rugós matracokéhoz hasonlóan kellemesen hűvös legyen. A legtöbb matrac felveszi használója alvás közbeni mozgás ritmusát, vagyis együtt „mozog” a rajta fekvővel. A középső részen elhelyezkedő memory hab statikus rugalmasságának köszönhetően a lehető legkisebb mértékűre csökkenti a mozgás átvitelt . A latex és a memory hab segítségével egy olyan jól szellőző, rugalmas matracot alkottunk, melyen a pihentető alvás garantált és a teljes izomzat regenerálódása biztosított az alvás során .

Mi a különbség a Luna matrac és a csak memory habból készült matrac között?

 

A Luna matrac és a csak memory habból készült matrac másképp osztja el felületén az Ön súlyát. A csak memory habból készült matrac megfelelő alátámasztást és tartást biztosít ugyan, de a szellőzése nem megfelelő. Ezeknél a matracoknál előfordulhat, hogy túlságosan belesüllyed a használója, szinte “beleragad”, nincs a matracnak dinamikája. Annak érdekében, hogy ezek a problémák a Luna matraccal ne forduljanak elő, kicseréltük a rétegek sorrendjét. Középre raktuk a memory habot és fölé a jól szellőző latex habot, ezáltal biztosítva a megfelelő rugalmasságot, szellőzést és tartást, az alatta levő HR hab pedig a hosszú élettartamot és az extra rugalmasságot biztosítja nagyobb terhelés esetén is. A matrac alján található PU hab pedig a felső rétegeknek megfelelő alapot és hosszútávú szilárdságot biztosít.

Felveszi a matrac az alvás közbeni mozgás ritmusát?

 

A Luna matrac jobban lecsökkenti a mozgás átvitelt, mint a rugós matracok. A matracot úgy terveztük, hogy az alvási felület ne vegye át az alvás közbeni mozgás ritmusát, viszont kellemesen ruganyos legyen.

Hol próbálhatom ki a matracot?

 

Megértjük, hogy ki szeretné próbálni a matracot, ezért adunk Önnek 100 napot. Ezalatt az idő alatt kockázatmentesen, otthonában próbálhatja ki matracunkat, tehát ennyi ideje van arra, hogy eldöntse, elég kényelmes-e az Ön számára. Úgy gondoljuk, hogy néhány éjszaka otthon, kétségtelenül több idő, mint pár perc a bemutatóteremben.

Szeretnék többet megtudni a 100 napos kipróbálási lehetőségről

 

Ön a matrac kiszállításától számított 100 napon keresztül otthonában próbálhatja ki a terméket. Amennyiben úgy dönt, hogy a matrac nem felel meg, 100 napon belül visszaküldheti azt, a befizetett vételárat pedig visszatérítjük Önnek. Amennyiben a visszaszállítást mi intézzük, a vételárat a visszaszállítás fuvarköltségével csökkentjük.

Miből áll a visszavásárlási eljárás?

 

Amennyiben a 99 nap használat nem győzte meg Önt és nem elégedett a termékünkkel, a visszavásárlási eljárás nagyon egyszerű. Kérjük, vegye fel Vevőszolgálatunkkal a kapcsolatot. A befizetett vételárat a visszaszállítás költségével csökkentve, az áru raktárba érkezését követően  15 (tizenöt) napon belül átutalással visszatérítjük Önnek.

Ki fogja visszaszállítani a matracot?

 

Vevőszolgálatunk igyekszik a visszavásárlást minél gyorsabban és egyszerűbben intézni. Amennyiben igényli, megszervezzük a matrac otthonából történő elszállítását. Ennek költségéről előzetesen tájékoztatjuk Önt.

Hogyan kell a matracot visszaszállításhoz előkészítenem?

 

Kérjük, semmiképpen ne próbálja meg a terméket visszatenni a dobozba. Önnek semmi különöset nem kell a matraccal tennie. A matracot a szállítást végző cég elhozza otthonából. Kérjük, amennyiben rendelkezésére áll, tegye bele a matracot az eredeti fóliába, vagy gondoskodjon más megfelelő csomagolásról.

Megrendelés után mennyi idővel szállítják ki a matracot?

 

Megrendelése után az árut a megrendelés feldolgozását követő 3-5 munkanapon belül átadjuk a csomagküldő szolgálatnak, erről szállítási visszaigazolást küldünk Önnek e-mailben.

Mennyibe kerül a szállítás?

 

A kiszállítás Önnek ingyenes.

Hogyan mozgatható a matrac?

 

Felhívjuk figyelmét, hogy mivel a kiszállítás előtt a matracot tömörítjük és így csomagoljuk műanyag zsákba, majd a dobozba, ezért a terméket nem fogja tudni visszatenni abba a dobozba, amelyben kiszállítottuk. Mozgatáshoz kérjük, csomagolja be műanyag zsákba.

Meg kell tartanom a dobozt?

 

Nem kell megtartania a kiszállításhoz használt dobozt. Mivel a kiszállítás előtt a matracot tömörítjük és így csomagoljuk műanyag zsákba, majd a dobozba, ezért a kicsomagolás után a termék már nem fog többé a dobozba beleférni. Amennyiben nincs szüksége a dobozra, kérjük helyezze el szelektív hulladékgyűjtő helyen.

Mennyi ideig lehet a terméket dobozban tárolni?

 

A Luna matracot minőségromlás nélkül maximum 1 hónapig tárolhatja az eredeti csomagolásban. Kérjük, ne feledje, hogy a 100 napos visszavásárlási időszak attól a naptól kezdődik, amikor Ön a matracot otthonában kézhez vette, nem pedig attól a naptól, amikor Ön először használta.

Milyen méretű a doboz, amelyben a Luna matracot kiszállították?

 

A Luna matrac egy 32x32x120 cm-es dobozban kerül kiszállításra. A doboz súlya a matrac méretétől függően 25-45 kg között lehet.

Mit jelent a 10 év jótállás?

 

A matracra 10 év jótállást adunk. Amennyiben a termékkel kapcsolatban minőségi kifogás merülne fel, a hiba javításra kerül, vagy kicseréljük a matracot. Rendeltetésszerű használat mellett teljes körű jótállást vállalunk a matrac hab rétegeire és a huzatra. Amennyiben Ön a termék minőségével kapcsolatban kifogást kíván emelni, kérjük, keresse fel vevőszolgálatunkat, ahol munkatársaink igyekeznek problémájára minél gyorsabban megoldást találni.

Miért kerül a Luna matrac sokkal kevesebbe, mint más, hasonló minőségű matracok?

 

Más matracokat forgalmazó cégekkel ellentétben a Luna matracnak nem kell hatalmas bemutatótermet, drága  raktárkészletet fenntartania, jutalékért dolgozó eladókat foglalkoztatnia, sem  hatalmas szállítási költségeket fizetnie.  Annak köszönhetően, hogy a Luna matracot  Magyarországon gyártatjuk, on-line értékesítjük,  a gyárból közvetlenül, dobozban  szállítjuk az Ön otthonába, kínálati áraink nem tartalmaznak felesleges költségeket. Prémium  kategóriás, kiváló minőségű matracunk megrendelésekor Ön pénzt és időt spórol.

Hol gyártják a Luna matracot?

 

A matrac Magyarországon készül.

Hogyan történik a kiszállítás?

 

A terméket közvetlenül a gyárból, a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. csomagküldő szolgálat segítségével küldjük otthonába. A kiszállítás díjmentesen történik az ország bármely területére a futárszolgálat szabályzatának megfelelően.